No More War-festivalen

No More War-festivalen

Den 17 till den 20 augusti hölls No More War-festivalen för första gången på Suderbyn Ekoby på Gotland, som finns tvärsöver vägen ett militärs övningsområde som rustas upp.

På gården samlades ca 150 pers för att under en helg gå på seminarier kring fred, solidaritet och olika former av förtryck, sätta upp nya projekt, och så klart för att umgås och njuta av musik från världens alla hörn. SCI Sverige var på plats också med några medlemmar, men det organiserades även ett sommarläger, eller med andra ord, internationella volontärer hade kommit dit två veckor före festivalen för att hjälpa till att bygga upp det hela. Förutom lite regn på första morgonen var även vädrets på freds sida. Hela sammanhanget var avslappnad och engagerad samtidigt, värt att satsa på igen nästa år.

 

(bilder: Szilveszter Domány)