Vårpepp och europeiska sommarläger

Vårpepp och europeiska sommarläger

Snö och minusgrader tycks vi inte ha någon brist av den här vintern. Men! Månaden är mars, hörrni! Nu dröjer det inte länge förrän soldyrkare unisont kan hyperventilera över det konstanta doppandet, blötsnöprydda hustak som förenar en med livsfara och slask som välsignar fötter, hjul och däck i två månader. Mmmmm. Våren. Drömmen om den blå himlen, mammasolning, trädknoppar och pollen. Mmmm.

Vår i all ära. Vi tänkte dock löpa hela linan ut och blicka mot sommaren för en stund. Med stor sannolikhet går du vid tillfälle på semester eller sommarlov, och kanske har du redan börjat längta. Kanske har du till och med börjat planera. Vi är ju många som snarare tenderar överplanera ljusare tider. I hoppet om att du fortfarande har en lucka fri i almanackan så tänkte vi lyfta ett par sommarläger av våra systerorganisationer.

 

Camp Photo

Vad sägs om 18 dagars volontärläger i Katalonien i juli? Som volontär får du chansen att bidra till bevarandet och promotandet av lokal historia, genom att avbilda arkeologiska utgrävningar av tre hus som utgrävts i den iberiska byn La Morrada. Utöver ditt ideella arbete får du ta del av katalansk kultur, då ni bor i privata hem i lilla byn Ballestar på 710 meters höjd (på bild till höger). Individer liksom hela familjer är välkomna att ansöka. Organisationen meddelar att de inte kräver förkunskaper. Läs mer!

Hur låter 3 veckor i Ryssland, i en björkskog strax norr om Kazakstan? Gillar du kanske att skapa kortfilmer eller regissera musikaler? Att kanota, vandra eller i allmänhet uppskattar natur? Ett stort sommarläger för tonåringar bjuder in volontärer från hela världen att arrangera aktiviteter, både i socialt och utbildningssyfte. Fokusområde är interkulturell förståelse genom volontärande. Läs mer! 

Camp PhotoAtt omhänderta skadade djur, lära hur en bemöter dessa djur och hjälpa förbereda dem inför återförening med naturen under 12 dagar i Tjeckien, det låter rätt fint, va? Vi tycker också det! Under juni månad föds många djurbäbisar så organisationen behöver extra händer. Organisationen utbildar bland annat om miljö, utrotningshotade djur och djurräddning. Är du sugen så läs mer här!

Är du intresserad av ekologisk odling, Fair Trade och social integration, och är glad i tanken att spendera 12 dagar i Portugal? Lägret ger volontärer en härlig variation arbetsuppgifter och utflykter och bjuder på ekologisk, närodlad och vegetarisk mat. Drömmigt värre, tycker vi. Läs mer här!

 

Vi spritter i kroppen av att bara skriva detta. En hemlis: inom kort publiceras även våra sommar- och höstläger. Orkar du inte vänta, utan vill inspireras vidare med korttidsvolontärläger eller Nord/Syd-utbyten som erbjuds i Asien, Latinamerika och Afrika? Sök enligt dina preferenser!