Ny dataskyddslag!

Ny dataskyddslag!

Det är nog få som har missat att GDPR idag, 25/5, träder i kraft i samtliga EU-länder. Vad denna nya dataskyddslag gör är, i stora drag, att ersätta register- och personuppgiftslagen. Den ställer högre krav på dess hantering. Med anledning av detta vill vi alltså passa på att informera dig om hur vi jobbar med, insamlar och använder din information som medlem, utgående volontär och nyhetsbrevsprenumerant.

Rätt viktigt att veta, va?

Medlem: Fullständigt namn och e-mailadress. Detta för kontakt och delning utav vår verksamhet samt aktivitet.

Utgående volontär: Fullständigt namn, personnummer, telefonnummer, e-mailadress och bokföringsavdelnings. Detta för kontakt, försäkring och framför allt för att SCI Sverige som organisation har ansvar över dig under din tid som volontär med oss.

Nyhetsbrevsprenumerant: Endast e-mailadress. Detta för kontakt och delning utav vår verksamhet och aktivitet.

På Datainspektionens sida angående Dataskyddsförordningen, GDPR, kan du läsa om dina rättigheter – bland annat att du ska vara informerad om när och hur din information behandlas, och att du har kontroll över hanteringen och distribueringen utav vilka. Vi ser fram emot fortsatt kontakt. Känner du att du inte vill stå kvar i våra register kontaktar du info@ial.se så tar vi bort dig, varpå vi inte längre kan kontakta dig.