Frågor och funderingar

Pass och visum

Kontrollera att ditt pass är giltigt och gäller minst sex månader efter resan (för resor inom EU + Norge, Island och Schweiz behövs detta inte). Det är ditt eget ansvar att ta reda på om visum behövs och att ordna det i god tid. För att ansöka om visum behövs ofta en inbjudan från mottagande organisation. Kontakta kontoret om du behöver hjälp med detta! Bifoga inbjudan till visumansökan men behåll en kopia.

Kan jag åka med en kompis?

SCI Sverige kan inte garantera vänner plats på samma läger. Den mottagande organisationen avgör det och chansen att komma med minskar om man söker tillsammans. Det beror på att gruppdynamiken blir sämre med flera deltagare från samma land. SCI Sverige rekommenderar därför att en åker själv.

Kan jag åka med barn?

Det går! Kontakta oss så tittar vi på projekt som kan tänkas passa.

Finns läger för mig med funktionsvariation?

Absolut! Kontakta oss så tittar vi på projekt som kan tänkas passa.

 

Vad händer om jag inte kan delta?

Vid förhinder måste du genast meddela både SCI Sverige och mottagande organisation. Adressen har du fått tidigare, men den finns också på SCI:s hemsida. Din plats kan då erbjudas till någon annan. Om du lämnar sent återbud orsakar det problem för lägerprojektet. Om du lämnar återbud till ditt läger återbetalas ingenting av lägeravgiften. Du bör alltså vara säker på att du är ledig under den aktuella tiden innan du skickar in din ansökan.

Undantag om återbetalning görs endast om du kan uppvisa läkarintyg (då återbetalas lägeravgiften minus 50 kr i administrativa kostnader). Det förutsätter dock att du avanmält dig innan lägrets startdatum. Alla återbetalningar sker av administrativa skäl i september.

 

 

Skriv en rapport om ditt läger och få 100 kr tillbaka!

Om du skriver en lägerberättelse till SCI Sverige före den 15 september får du 100 kr av lägeravgiften återbetald. På SCI Sveriges wiki finns ett antal lägerberättelser upplagda. Där finns också instruktioner om hur du går vidare för att skicka in din lägerberättelse. Vi tar också gärna emot foton. Vill du lämna in din lägerberättelse senare eller på ett annat sätt – hör av dig till vårt kontor.

Något vi värderar högt och jobbar med är att sprida kunskapen om SCI Sverige. Ett av de viktigaste sätten att nå nya grupper är att synas i media. Om du skriver en artikel om ditt läger, får den publicerad i en större tidning (riks-, regional-, studentkår- eller lokaltidning) och skickar artikeln till oss, får du lägeravgiften betald till nästa sommar.