Res som volontär

Har du funderat på att resa utomlands som volontär? Då har du kommit rätt!

10931227_774408765987222_2801988060013641899_nInternationella arbetslag är en liten förening med ett stort kontaktnät. Genom IAL kan du åka som volontär till ett 80-tal länder runtom i världen och delta i minst lika många olika sorters projekt. De flesta åker på 2-3 veckor långa volontärläger under sommaren, men det finns också volontärläger andra tider på året. Därtill finns det en del långtidsvolontärprojekt. IAL är en ideell förening som drivs av engagerade människor som brinner för att göra världen lite bättre, samt för att ge dig möjlighet att uppleva det som de själva fått vara med om: Fantastiska upplevelser som volontär utomlands!

 

Att åka utomlands som volontär innebär att på ett konkret och nära sätt arbeta tillsammans med människor från andra länder och därigenom få en ökad kunskap och förståelse för olika samhällen och kulturer. Samtidigt gör du en viktig insats genom att volontära för ett ideellt projekt som inte skulle kunna genomföras utan det frivilliga arbete du utför. Det är svårt för att inte säga omöjligt att i förväg säga hur din volontärtid kommer att bli. De olika organisationer som IAL samarbetar med skiljer sig mycket från varandra – både vad gäller typer av projekt, ekonomiska resurser och erfarenhet av att ta emot volontärer. Därtill formas projektet av de människor som deltar. Roligt, spännande, utmanande, intressant, givande och fantastiskt är bara några av de omdömen som hemvändande volontärer har gett. De flesta som åker på volontärläger åker på egen hand. Vi rekommenderar också att man söker själv: Det är lättare att bli antagen till en volontärplats, men framförallt får du ut mer av vistelsen och får en mer personlig kontakt med de andra deltagarna. Om du vill åka tillsammans med någon så anger du detta i ansökan – sedan är det upp till projektet att välja om de vill anta två personer som känner varandra sedan tidigare.

 

Här är en kort sammanfattning av IAL:s volontärmöjligheter: Våra korttidsprojekt hittar du på www.workcamps.info – OBS! Projekt läggs upp löpande. Projekt för sommaren brukar läggas upp i februari-april.