Aktuella uppdrag

IAL söker:

Nord-sydgrupp-medlemmarvacancies 3

IAL har syftar att utöka sittsamarbete med partner i Afrika, Asien och Sydamerika. De partner finns, kontakt med, alltså infrastruktur. Det är bara att vi vill skapa speciella samarbeten, speciella bilaterala projekt, investera in att bjuda in volontärer från dessa länder, visa-ska ordnas, ordnas om, och igen, ansökan till fonder ska skickas in. Teman som man kan tänka på är utbyte, klimaträttvisa, empowerment (INTE: vi kommer och hjälper de fattiga människorna där nere), migration. Vid tillräckligt med intresse kan vi också tänka på en separat förberedelsehelg.

Redaktör Nyhetsbrev

Är du bra på att skriva, men också på samordning, dvs spamma och ringa till IAL-medlemmar för att pressa ut artiklar (de kan vara lite sega, mest för att det vill vara aktiva, inte sitta ner och skriva), bilder eller kanske till och med filmer? Då är detta något för dig, för IAL behöver en högre frekvens på detta.

Samordnare långtidsprojekt

I stort sett skickar ut volontärer till så kallade LTV-projekt (long-term-volunteering), på samma sätt som på korttidsprojekt. Här hittar du databasen. Långtidsprojekt är dock… eh längre, så det krävs mer prövning och förberedelse. Dessutom kan vi till och med gå ut och leta efter folk själv, om vi tycker ett projekt är riktigt riktigt vettigt.

vacancies 2
Projektkoordinatörer

Varje år organiserar vi olika volontärprojekt, eller sommarläger med arbet och studietema – Deeds AND words – Till dem behöver vi koordinatörer. Det innebär att man pratar med lägervärdar, skapar förutsättningar, ramar in saker, innan lägerledaren tar över.

Lokalgrupper

Städer är lite som kontinenter. Så SCI:s arbete (skapa solidaritet genom att nå över gränser) funkar lika bra där. Har ni lust att sätta upp en lokalgrupp? Det kan innebära att hitta på helgvolontärläger, sköta PR på marknader, men också organisera ett stort sommarläger med volontärer från hela världen. Just nu har vi halva lokalgrupper, men de vore ju så fint om de kan växa från olika kärnor. Alltså det finns väl IAL-aktivister lite över hela sverige, men tyvärr gå det inte att samlas varje vecka. Vissa har föreslagit att flytta till samma ställe mitt på landet, men folk tjatar att de har sina dagsjobb eller studier.

Översättare webbsidan

Äsch, översätta webbsidan, borde vi ha gjort en för en halvsekel sedan, men du vet hur det är med tid. Har du lust och kan hantera WordPress? Snälla!

 

Är du intresserade i en av dessa uppdrag, skicka ett mejl till info@ial.se

Passa på att också delta i Learn and Celebrate för att träffa många av oss redan i månad.