Välkommen till IAL

Vi är den svenska grenen av SCI International

Internationella Arbetslag – SCI Sweden (IAL) är en ideell förening som verkar för fred genom internationellt volontärarbete. Föreningen grundades 1943 och blev snart den svenska grenen av Service Civil International (SCI)

Res som volontär – volontära med oss!

Så här gör du!

  1. Sök i databasen!
  2. Anmäl dig direkt i databasen. Sök gärna flera läger så ökar chansen att du får en plats.
  3. Betala in lägeravgift 1500 + medlemsavgift till IAL 150 kr/år till bankgirokonto 5283-0643. Om du väljer att inte flyga till ditt läger får du tillbaka 500 kr mot uppvisande av din biljett.
  4. Vänta på besked!
  5. När du fått en placering, tacka ja!
  6. Packa väskan och res!

Nu har volontärsäsongen 2024 #workcamps2024 startat! Du kan åka på volontärläger över hela världen! Vill du läsa mer? Läs artikeln Volontära med oss!

Vad är ett volontärläger?

Ett volontärläger är ett projekt som internationella volontärer deltar i under 2-3 veckor. Läs mer!

Dags för årsmöte

Internationella Arbetslag – SCI Sweden bjuder in till digitalt årsmöte för alla medlemmar söndagen den 21 april klockan 16.00-18.00. Läs om årsmötet!

Anmäl dig senast fredag 19 april via simple sign up!

Volontärläger är för alla

Vem kan delta på ett volontärläger? Vi vill att volontärläger är öppna och inkluderande för alla som delar vårt syfte och mål, oavsett etnicitet, kön, tro, nationalitet, sexuell läggning, socio-ekonomisk bakgrund eller någon annan tänkbar diskrimineringsgrund. Läs mer!

Spread the word!

Snart börjar volontärsäsongen på IAL! Sökmotorn börjar redan nu fyllas på med spännande workcamps och mer blir det inför sommaren! Under ett volontärläger så arbetar du några veckor för ett ideellt projekt, får mat och husrum, en spännande upplevelse och i de flesta fall vänner för livet.

Vill du hjälpa till att sprida budskapet att man kan åka som volontär?

Tack! Klicka här så hittar du material!

Bli medlem!

Det är enkelt att bli medlem hos oss! Du får medlemsbrev med nyheter, kan åka som volontär, delta på arbetshelger, möten och givetvis rösta om sånt som gäller föreningen!

Bli medlem!

Ett av sommarens läger är på Bäckedals folkhögskola

Vi är mycket glada över att berätta att IAL har två lägerprojekt under sommaren 2024! På Bäckedals folkhögskola kommer det finnas möjlighet för 10 volontärer och två lägerledare att delta i ett midsommarläger på fäbod i Norrlands inland. Vilken sommar! Datumen är 16-28 juni 2024 och lägret är nu sökbart i databasen. Vi kommer även fortsätta att ha läger på Storholmens vikingaby 10 juli-8 augusti. Läs mer om lägren på Bäckedal och Storholmen!

Läger på vikingabyn i år igen!

Vi är glada att berätta att vi kommer ha läger på Vikingabyn även sommaren 2024. Lägret har betytt mycket för IAL och vi ser fram emot att välkomna volontärer den 10/7 till 4/8.

Sommaren 2023 hade vi läger i Vikingabyn utanför Norrtälje. Läs mer!

Vår historia

Vi är en förening med lång historia (1943) och vi vill verka för en fredlig värld. Vi tror på att när människor från olika länder och kulturer arbetar tillsammans för ett ideellt projekt, så skapas förutsättningar för en fredskultur. De ideella projekten kan handla om till exempel miljöfrågor eller att hjälpa socialt utsatta grupper. Föreningen har inget vinstintresse och verksamheten bygger på ideellt arbete. Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. Vad vill vi? Läs mer!

Är du nyfiken på vår historia? Nu finns en filmserie som heter Words by the campfire, där man kan lära sig mer om SCI:s historia.

SCI in i framtiden

Ny strategisk plan för 2024-2027 I december 2023 deltog IAL på ICM i Wien, ett möte där alla grenar av SCI träffas. Arbetet med att ta fram en ny strategisk plan för att föra SCI in i framtiden har hållit på under hela 2023 och nu är den klar! Läs mer här!

Mer aktuellt om IAL…

Till bloggen!

I början av oktober 2023 återupplivades en tradition då vi hade arbetshelg! Och på samma gång blev det nypremiär och startskott på något nytt. Läs mer!

“Att engagera sig i IAL ger en känsla av att världen kommer närmare, en känsla av att vara världsmedborgare”

Vill du kontakta oss?! Läs mer HÄR!