Blogg

Välkommen till vår blogg!

Välkommen till bloggen. Här får du aktuella händelser om IAL.

Volontärläger för alla

Vem kan delta på ett volontärläger?

Vi vill att volontärläger är öppna och inkluderande för alla som delar vårt syfte och mål, oavsett etnicitet, kön, tro, nationalitet, sexuell läggning, socio-ekonomisk bakgrund eller någon annan tänkbar diskrimineringsgrund. Läs mer!

Spread the word

Nu börjar sommarsäsongen på IAL. Sökmotorn börjar fyllas på med spännande workcamps inför sommaren! Man jobbar några veckor för ett ideellt projekt, får mat och husrum, en spännande upplevelse och i de flesta fall vänner för livet.

Vill du hjälpa till att sprida budskapet att man kan åka som volontär?

Underbart! Klicka här!

SCI in i framtiden!

I december 2023 deltog IAL på ICM i Wien, ett möte där alla grenar av SCI träffas. De jobbade hårt i några dagar för att ta fram en ny strategisk plan för att föra SCI in i framtiden . Och nu är den klar! Läs om den här!

Nytt läger sommaren 2024 – lägerledare sökes!

Vi är mycket glada över att avslöja att IAL har ett nytt lägerprojekt sommaren 2024! På Bäckedals folkhögskola kommer det finnas möjlighet för 10 volontärer och två lägerledare att delta i ett midsommarläger på fäbod i Norrlands inland. Vilken sommar! Datumen är 17-28 juni 2024 och lägret kommer att vara sökbart i databasen. Bäckedal kommer ha en lokal lägerledare på plats och nu söker vi efter en lämplig lägerledare som åker via IAL! Blir du intresserad? Läs mer här!

Avkolonisera!

I Belgien med sitt förflutna som kolonialmakt, har frågan om avkolonisering diskuterats mycket. Läs om Hannas möte med Afroditi och Myllie från SCI Belgien.
Läs artikeln!

Anita har forskat om SCI

Hanna har träffat Anita på ICM, det internationella årsmötet med SCI. Anita har forskat om SCI och i artikeln berättar Hanna om deras samtal. Intressant läsning!

Läs artikeln!

Vi är på ICM i Wien!

Hanna i styrelsen deltar på ICM i Wien 6-10 december 2023. ICM är det internationella årsmötet för SCI. Hanna rapporterar direkt till oss här i bloggen.

Läs artikeln!

Arbetshelg i oktober

I början på oktober hade vi kombinerad arbetshelg och årsmöte.

Läs artikeln!

Läger i vikingabyn sommaren 2023

Sommaren 2023 hade vi ett läger i Vikingabyn utanför Norrtälje. Läs mer om lägret och träffa Alicia, volontär från Spanien!

Läs artikeln

Why a viking Village?

Varför bygger man och anordnar aktiviteter i en vikingaby? I den här artikeln träffar du Britta och Malin som är engagerade i Vikingabyn.

Läs artikeln

Vi heter IAL igen!

Under årmötet i oktober 2023 så bytte föreningen namn till Internationella Arbetslag – SCI Sweden. Vill du veta mer om bakgrunden till namnbytet?

Läs artikeln

IAL firade 80 år i april 2023

I april 2023 samlades ca 30 före detta aktiva medlemmar i Stockholm för att fira att föreningen fyllde 80 år. Vi hade även en workshop där vi funderade kring vad som ska hända med föreningen i framtiden.

Läs artikeln